Ατομικές Συνεδρίες

Θεραπευτικές συνεδρίες Συνθετικού και Νευροψυχολογικού Μοντέλου, με την χρήση τεχνών.

Ανθρωπιστική και εξατομικευμένη νοοτροπία (πάντα με σεβασμό στο άτομο, και τηρώντας εχεμύθεια).

Ευρύτεροι στόχοι η ενίσχυση του υγιούς εαυτού και βελτίωση και διατήρηση της ποιότητας ζωής. Οι επιμέρους στόχοι βασίζονται στο άτομο, ενώ παραμένουν ταιριαστοί στον κάθε πληθυσμό (είτε υπάρχει πάθηση είτε όχι).

Η εμπειρία ή εξοικείωση με την διαδικασία δεν είναι απαραίτητες, μα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε για απορίες ή πληροφορίες.

Σε πρωινό και απογευματινό ωράριο, δια προσώπου ή διαδικτυακά (ή τηλεφωνικά), με διάρκεια 1 ώρα.

Απευθύνονται σε:

-Ενήλικες     -Παιδιά & Εφήβους     -Ηλικιωμένους     -Ζευγάρια

-Ψυχιατρικές Παθήσεις & Συμπτώματα

-Άνοια (& παρόμοιες παθήσεις)

 

 

 

 

Για Όλους:

Ατομικές συνεδρίες, συχνά με την χρήση όλων των τεχνών, που στοχεύουν στην αυτοεξερεύνηση, την αυτοβελτίωση, την μείωση των δυσλειτουργικών πτυχών μας, την εκμάθηση λειτουργικών μοντέλων συμπεριφοράς, και κυρίως την βελτίωση της ποιότητας ζωής! 

Η προηγούμενη γνώση γύρω από τις τέχνες και η προηγούμενη εμπειρία με θεραπευτικά πλαίσια δεν είναι απαραίτητα.

Για Ζευγάρια:

Ατομικές συνεδρίες με ζευγάρια από κοινού, που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας επικοινωνίας, διαχείριση δυσλειτουργικών μοντέλων συμπεριφοράς και αλληλεπίδρασης, αυτοεξερεύνηση και εξερεύνηση της σχέσης, βελτίωση ποιότητας ζωής! 

Η προηγούμενη εμπειρία με θεραπευτικά πλαίσια δεν είναι απαραίτητα.

Για Παιδιά:

Ατομικές συνεδρίες για παιδιά με νευροαναπτυξιακές παθήσεις. Στόχος η αύξηση της λειτουργικότητας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής.

To Ideas προσφέρει ένα ολιστικό πρόγραμμα για παιδιά με νευροαναπτυξιακές παθήσεις.  Σκοπός του προγράμματος είναι η διαχείριση των συμπτωμάτων, η αύξηση της λειτουργικότητας και η δυνατότητα δόμησης ενός λειτουργικού εαυτού. Ουσιαστικό στοχεύουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδιού! Οι συνεδρίες δομούνται γύρω από εξατομικευμένες δραστηριότητες με την χρήση των τεχνών. 

Ως νευροαναπτυξιακές χαρακτηρίζονται οι παθήσεις του εγκεφάλου που υπάρχουν γενετικά από την γέννηση και τα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού. Οι γνωστικές νόσοι αναφέρονται στο φάσμα μαθησιακών δυσκολιών που μπορεί να βιώνει το παιδί. Παραδείγματα: σύνδρομο Down, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, δυσλεξία. Τέτοιες παθήσεις αποτελούνται από ένα τεράστιο φάσμα εκφάνσεων.  Κοινό όλων είναι πως το παιδί επηρεάζεται αισθητηριακά, γνωστικά, συναισθηματικά, και κατ' επέκταση κοινωνικά και συμπεριφοριστικά. Στόχος των συνεδριών είναι η αντιμετώπιση όλων ετούτων των πτυχών από μικρή ηλικία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο παιδί να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό και να δομήσει έναν ολοκληρωμένο εαυτό, παρά την ύπαρξη της νόσου. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μέσα από την ολιστική προσέγγιση, με συνδυαστικές δραστηριότητες που τόσο εξασκούν αισθητηριακά και γνωστικά, όσο και δίνουν την δυνατότητα συναισθηματικής έκφρασης. Επιπλέον, κάθε συνεδρία πλαισιώνεται και συσχετίζεται με τον εαυτό. Έτσι, αντλώντας από τις τέχνες (εικαστικά, μουσική, χορός, λογοτεχνία, μουσικοκινητική) και από την εργοθεραπευτική οπτική, οι συνεδρίες αποτελούνται από εξατομικευμένες δράσεις (βάση και των προτιμήσεων του παιδιού). 

Για Εφήβους:

Ατομικές Συνεδρίες για εφήβους από 12 έως 19 ετών.

Η εφηβεία είναι μία περίοδος έντονων και πολυεπίπεδων αλλαγών. Οι έφηβοι προβληματίζονται για διάφορα θέματα και λόγω ηλικίας, δεν γνωρίζουν πάντα τον κατάλληλο τρόπο διαχείρισης. Στις ατομικές συνεδρίες ο σκοπός είναι να μπορέσει ο έφηβος να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του, να μάθει να εκφράζεται και να συμπεριφέρεται λειτουργικά και να μπορέσει να μάθει πως να λύνει τους προβληματισμούς του. 

Οι ατομικές συνεδρίες στην εφηβεία μπορούν να βοηθήσουν σε πρακτικά ζητήματα (όπως παραβατικές συμπεριφορές) ή σε ψυχολογικά (όπως διαχείριση διαζυγίου). 

Οι συνεδρίες θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη και πηγή δημιουργικότητας για τον έφηβο, χωρίς να τον υποβιβάζουν στην 'παιδική ηλικία'- γίνεται προσπάθεια για ουσιαστική επικοινωνία και αλληλεπίδραση! 

Για την Άνοια:

Ατομικές συνεδρίες ολιστικού μοντέλου αντιμετώπισης, που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του αισθήματος Εαυτού, και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.  

To Ideas προσφέρει ένα ολιστικό πρόγραμμα αντιμετώπισης νευροεκφυλιστικών και νευρολογικών νόσων. Σκοπός είναι να δούμε τον άνθρωπο σαν σύνολο, εστιάζοντας σε όλες τις πτυχές του, όλες εκ των οποίων επηρεάζονται από την νόσο.  Έτσι, το πρόγραμμα για την άνοια αποτελείται από συνδυαστικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην γνωστική εξάσκηση, την συναισθηματική εξομάλυνση, την συμπεριφοριστική αρμονία, και κυρίως στην ενδυνάμωση του αισθήματος εαυτού του ατόμου!Όλα αυτά προωθούν την ποιότητα ζωής του ατόμου παρά την ύπαρξη της νόσου. Οι νευροεκφυλιστικές νόσοι αναφέρονται στις προοδευτικές παθήσεις του εγκεφάλου. Ο όρος σημαίνει πως ο εγκέφαλος σταδιακά φθίνει και οι λειτουργίες του ατόμου μειώνονται. ​​Οι νευρολογικές νόσοι αναφέρονται σε παθήσεις του εγκεφάλου, χωρίς απαραίτητα προοδευτικό χαρακτήρα. Και στις δύο περιπτώσεις επηρεάζεται η αντίληψη, το συναίσθημα, και κατ' επέκταση η συμπεριφορά, ενώ μειώνεται η ευρύτερη λειτουργικότητα του ατόμου.  Παραδείγματα: άνοια τύπου Αλτσχάιμερ, άνοια τύπου Πάρκινσον, λοιμώξεις εγκεφάλου, σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικό επεισόδιο. Για την αντιμετώπισή τους, προσπαθούμε να διατηρήσουμε την λειτουργικότητα του ατόμου δουλεύοντας με τις δεξιότητες που υπάρχουν. Εστιάζουμε στο γνωστικό κομμάτι, το συναισθηματικό, το συμπεριφοριστικό, μα και σε συγκεκριμένα συμπτώματα ή προβλήματα καθημερινότητας. Το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο, βασίζεται δηλαδή τόσο στην έκφανση της νόσου στον καθένα (κάτι το οποίο διαφέρει αρκετά), όσο και στις προτιμήσεις του ατόμου. Μέσα από αυτή την οπτική αντιμετώπισης προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε το αίσθημα εαυτού του ατόμου, καθώς ο εαυτός μας αποτελεί τον πυρήνα που συνδέει όλες τις πτυχές και μέσα από τον οποίο βιώνουμε την πραγματικότητα. Ο εαυτός μπορεί να επηρεάζεται από νευροεκφυλιστικές ή νευρολογικές νόσους όμως παραμένει εκεί παρά την όποια κατάσταση. Εστιάζοντας στον εαυτό σημαίνει να εστιάζουμε στον άνθρωπο σαν σύνολο, και έτσι πετυχαίνουμε την βελτίωση της ποιότητας ζωής, μέσα από την βελτίωση του βιώματος της εμπειρίας στο εδώ και τώρα! Το πρόγραμμα βασίζεται σε συνδυαστικές δραστηριότητες, όλες εκ των οποίων δομημένες από την Σύλβα Σαραφίδου. Οι δραστηριότητες επιλέγονται βάση των αναγκών του ατόμου στο εδώ και τώρα. 

Για Ψυχιατρικές Παθήσεις

Ατομικές Συνεδρίες ολιστικού μοντέλου για την αντιμετώπιση ψυχιατρικών συμπτωμάτων και παθήσεων. 

Οι νευροψυχιατρικές και ψυχολογικές παθήσεις καλύπτουν ένα εύρος παθήσεων και εκφάνσεων- από απλά συμπτώματα μέχρι έντονα και συνδυαστικά συμπτώματα. Παραδείγματα παθήσεων είναι η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή, η σχιζοφρένεια και οι ψυχωτικές διαταραχές, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και άλλες. Αυτές έχουν ως κοινό το ότι επηρεάζουν το άτομο πολυεπίπεδα- βιολογικά (με αλλαγές στην δομή και λειτουργία του εγκεφάλου), γνωστικά, συναισθηματικά, συμπεριφοριστικά και κοινωνικά, ενώ έχουν αντίκτυπο σε όλες τις πτυχές της ζωής. 

Έτσι είναι απαραίτητη η αντιμετώπιση μέσα από συνεδρίες. Αυτές θα στοχεύουν τόσο στο γνωστικό όσο και στο συναισθηματικό και συμπεριφοριστικό κομμάτι, και κυρίως στο αίσθημα εαυτού του ατόμου μέσα (και παρά) στην πάθηση. 

Τα άτομα με ψυχιατρικές παθήσεις μπορούν να έχουν ποιότητα ζωής και να είναι λειτουργικοί- αυτός και ο στόχος μας!

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon