top of page

Το Ideas ξεκίνησε από μία ιδέα:  

Η ψυχική υγεία, η ευεξία και η ποιοτική ζωή είναι δικαίωμα και δυνατότητα όλων!

Στην πραγματικότητα του σήμερα, η ιδέα ετούτη μοιάζει απλή, δεδομένη, προφανής. Η ψυχική υγεία, ή αυτοεξέλιξη, η ποιοτική ζωή είναι πλέον 'διάσημες' έννοιες, και μοιάζουν οικείες, μα τα ταμπού γύρω από αυτές παραμένουν!

Τις έχουμε κατακτήσει πλήρως, έχουμε ανακαλύψει τα 'μυστικά' της ζωής, την οποία και ζούμε στο μέγιστο, και βιαζόμαστε να την παρουσιάσουμε στα social media, μαζί με φράσεις γεμάτες 'νόημα'.
'Αγάπα τον εαυτό σου', 'Άδραξε την μέρα', λέμε όλοι, όμως κάθε πρωί ξυπνάμε κατσουφιασμένοι και όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, διστάζουμε να τις παραδεχτούμε, να ζητήσουμε βοήθεια. Αποφεύγουμε την προσπάθεια, τρομάζουμε στην αλλαγή. Βαθιά μέσα μας δεν πιστεύουμε πως μπορούμε να ζούμε καλά, με ουσιαστική ευεξία & ψυχική υγεία, αποδεχόμαστε τα προβλήματα ως 'δεδομένα', ή αναπόφευκτα στην μουντή ρουτίνα της καθημερινότητας.

Αρνούμαστε να καταλάβουμε πραγματικά το τι σημαίνει υγεία ή ασθένεια. Ονομάζουμε 'σύμπτωμα' κάθε προσωπική δυσκολία, προτιμώντας τα (ηρεμιστικά, αγχολυτικά) φάρμακα από την ενδοσκόπηση. Έτσι, διαχωρίζουμε, εμάς τους 'υγιείς', από τους άλλους, τους 'αρρώστους', ώστε να νοιώσουμε ασφάλεια. Πιστεύουμε (τόσο ως κοινωνικό σύνολο μα και ως επαγγελματίες υγείας/ ψυχικής υγείας) πως άτομα με παθήσεις ή συμπτώματα δεν μπορούν να βιώσουν ευεξία, υγεία, ποιοτική ζωή, τείνουμε να τους αντιμετωπίζουμε ως 'πάθηση', ως 'περιστατικό', και αντιδρούμε με γενικευμένη, ακόμα και (άθελα ίσως), μη- ανθρωπιστική στάση, άρα και μη αποτελεσματική, στερώντας δυνατότητες και δικαιώματα!


'Δεν φταίω εγώ, οι άλλοι δεν κατανοούν', 'Αν κάποιος το χρειάζεται, να πάει σε ψυχολόγο- εγώ δεν χρειάζομαι', 'Ο τρελό- γιατρός, για τους τρελούς', 'Δεν τα πιστεύω αυτά, μιλάς και λύνονται όλα;'.


Τολμάμε να δούμε πέρα από την επιφάνεια, την ουσία;
Να δημιουργήσουμε την δική μας ποιότητα στην ζωή, πλάθοντας τον εαυτό, βιώνοντας την υγεία/ ευεξία;

 
Δεν είναι εύκολο. Δεν εξαρτάται από άλλους, μα από εμάς. Δεν αρκεί μονάχα μία ατάκα- quote, ή κάποιο εγχειρίδιο 'αυτογνωσίας'. Δεν είναι 'τρέλα' (και κατακριτέο) το να δυσκολευόμαστε μέσα μας και να το 'δουλεύουμε'. Δεν είναι 'σίγουρη καταδίκη' σε μια δυστυχισμένη ζωή μία πάθηση- μπορεί να συνυπάρξει με την ευεξία. Δεν είναι 'κουβεντούλα' (μα επιστημονική μέθοδος), επειδή δεν είναι διαδικασία 'ορατή', με αποτέλεσμα που να φαίνεται αμέσως. 

Είναι η πιο απλή και συνάμα η πιο σύνθετη ιδέα!

Ο Εαυτός & η Ποιοτική Ζωή!

Η ιδέα μετατράπηκε σταδιακά σε όραμα, διαμορφώθηκε σε στόχους, και οδήγησε στην δημιουργία του Ideas το 2017.

Κίνητρο η ουσιαστική κατανόηση και διαχείριση της ψυχικής υγείας/ ασθένειας, εξυμνώντας το ίδιο το άτομο!  
 
Χωρίς τον αρνητικό- στερεοτυπικό χαρακτήρα των θεραπευτικών πλαισίων, με σεβασμό & ειλικρίνεια, απορρίπτοντας τις κάλπικες/ εύκολες οδούς, και τις κολακείες. Συγκλίνοντας επιστήμη & θεραπεία, αναγνωρίζουμε τα προβλήματα, μα προσανατολιζόμαστε στις λύσεις, στις δυνατότητες! Θέτουμε στόχους πραγματιστικούς μα και αισιόδοξους, και γινόμαστε συνεργάτες, συμμετέχοντας όλοι ενεργά στην πορεία, οδεύοντας στον κοινό σκοπό, με θεμέλιο την 'ιδέα' μας!

 
Επίκεντρο το άτομο, ο μοναδικός & πολύπλευρος εαυτός, η προσωπική του ευεξία, και ο δρόμος στην ποιοτική ζωή.
Σκοπός η αποδοχή, αντιμετώπιση και προώθηση της Ψυχικής Υγείας ολιστικά & πολυδιάστατα, επιστημονικά & αποτελεσματικά, εξατομικευμένα & ανθρωπιστικά, ρεαλιστικά & θετικά!

σελιδα 4.jpg

Οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από συνδυασμό Νευροεπιστημών & Νευροψυχολογίας, Συνθετικής Ψυχοθεραπείας & Θεραπείας Τεχνών, Προσωποκεντρικής & Ανθρωπιστικής Προσέγγισης, πνεύμα σεβασμού & ενεργής συνεργασίας.

καβερ.jpg
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social  Icon
logo1.png
bottom of page