Ομαδικά Εργαστήρια

Εργαστήρια σε Εξωτερικά Πλαίσια

Τα Workshops αποτελούνται από έναν σταθερό κορμό και μεταβάλλονται βάση των αναγκών του πλαισίου παρουσίασης. Τα ενημερωτικά Workshops είναι κατάλληλα τόσο για επιστημονικά καταρτισμένο κοινό όσο και για το ευρύ κοινό, χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις, και είναι πάντα προσαρμοσμένες στην ηλικία και την πραγματικότητα των συμμετεχόντων. 

Αλτσχάιμερ: Νόσος και Αντιμετώπιση

Ενημερωτικό Εργαστήρι

Ενημέρωση για την πάθηση, τα συμπτώματα και τις εκφάνσεις της, προτάσεις για ολιστικούς τρόπους αντιμετώπισης, και πρακτικά παραδείγματα. Συζήτηση και βιωματικές δραστηριότητες. (δίνονται Σημειώσεις).

Απευθύνεται σε επαγγελματίες δημόσιων φορέων ή χώρων μαζικής εστίασης, μα και σε φροντιστές ή επαγγελματίες υγείας.

 

Διάρκεια: 75 λεπτά

αλτσχάιμερ.jpg

'Αποδοχή της Διαφορετικότητας'

Αποδοχή της σωματικής και ψυχικής διαφορετικότητας.

Ομαδική δράση για παιδιά με ενημέρωση για την διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα, και βιωματικές δραστηριότητες τέχνης για αντίληψη των εννοιών. Κατάλληλο για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Μπορεί να συνδυαστεί με ενημερωτικό Workshop για γονείς (και εκπαιδευτικούς) με ψυχοεκπαίδευση για την σημασία της ευαισθητοποίησης, και με προτάσεις για λειτουργική αντιμετώπιση της διαφορετικότητας. 

Διάρκεια: 45 λεπτά

Απευθύνεται σε Σχολεία, Φροντιστήρια ή Συλλόγους

αποδοχη της διαφορετικοτητας.jpg

'Οργάνωση και Επιτυχία'

Workshop για παιδιά γυμνασίου και λυκείου. Συζητούνται το άγχος και η αναβλητικότητα (ως έννοιες και ως εκφάνσεις), και δίνονται προτάσεις λειτουργικής δομής και οργάνωσης του χρόνου της καθημερινότητας, και τρόποι λειτουργικών επιλογών οργάνωσης και ισορροπίας. Προτείνονται τρόποι που μπορούν να επιλεχθούν, να δομηθούν, και να επιτευχθούν οι στόχοι (ρεαλιστικοί, επιτεύξιμοι, μετρήσιμοι, με χρονικά όρια).

Διάρκεια: 60 λεπτά   

Μπορεί να συνδυαστεί με Ενημερωτικό Workshop για γονείς. Αναφέρονται τρόποι αντιμετώπισης του άγχους, της αναβλητικότητας, και προτάσεις για οργάνωση και δομή του χρόνου, και τρόποι λειτουργικών επιλογών (σχετικά με το σχολείο, τις εξωσχολικές δραστηριότητες, την διασκέδαση). Δίνονται ιδέες και πρακτικά παραδείγματα για λειτουργικούς στόχους.

Διάρκεια: 45 λεπτά

Απευθύνεται σε Σχολεία, Φροντιστήρια ή Συλλόγους

οργανωση κ επιτυχια.jpg

'Δημιουργώ τον Εαυτό Μου'

Workshop για παιδιά γυμνασίου και λυκείου. Συζητούνται θέματα που αφορούν πτυχές του εαυτού και των συνδυασμό αυτών, και προτείνονται λειτουργικοί τρόποι σκέψης και συμπεριφοράς σε σχέση με τον εαυτό, την περίοδο που αυτός δομείται. Συζήτηση και δραστηριότητες βασισμένες στις τέχνες. 

Διάρκεια: 60 λεπτά

 

Απευθύνεται σε Σχολεία, Φροντιστήρια ή Συλλόγους

δημιουργω τον εαυτο μου.jpg

Ημερήσιο Εργαστήρι μέσω Τεχνών

'Βρίσκω τον Εαυτό Μου'

Πως οι τέχνες μπορούν να μας βοηθήσουν στο ταξίδι της αυτογνωσίας; Πως μπορεί κανείς να μάθει να αφουγκράζεται τον εαυτό του μέσα από αυτές; Πως μπορούμε να ενδυναμώσουμε την αίσθηση εαυτού; Ιδανικό για όλους! (γνώσεις ή εμπειρία γύρω από την τέχνη ή την ψυχολογία δεν είναι απαραίτητα)

Διάρκεια: 3 ώρες

βρισκω τον εαυτο μου.jpg
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
logo1.png