Συνεργασίες

Νευροψυχολογική Παρέμβαση μέσω Τεχνών σε Κλινικά Πλαίσια

Η Σύλβα Σαραφίδου εκτελεί δομημένη και εξατομικευμένη παρέμβαση για κλινικούς πληθυσμούς, βασισμένη στην ερευνητική της πορεία. Η παρέμβαση χρησιμοποιεί όλες τις τέχνες ως ερέθισμα, στοχεύοντας σε γνωστική εξάσκηση, συναισθηματική έκφραση, συμπεριφοριστική εξομάλυνση, και πάνω από όλα στην ενδυνάμωση του αισθήματος εαυτού και βελτίωσης της ποιότητας ζωής, ενώ περιλαμβάνει ομαδικές και ατομικές συνεδρίες, ψυχοκοινωνικές δράσεις, αξιολογήσεις, και ψυχοεκπαίδευση.

Η παρέμβαση έχει εκτελεστεί σε ψυχιατρικό πληθυσμό στο Θεραπευτήριο Λυράκου, και σε άτομα με νευρολογικές παθήσεις και άνοιες στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Μαρέπη και Rodi Care. 

Στο παρόν, η παρέμβαση διεξάγεται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Ευζωίας- Μέλαθρον και Iasis Group Care, για άτομα με άνοια και παρόμοιες νευροψυχιατρικές παθήσεις. 

https://euzwiasmelathron.gr                https://www.iasisgroupcare.gr/

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Η Σύλβα Σαραφίδου έχει διδάξει μαθήματα Ψυχολογίας στους κλάδους Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικών και Εργοθεραπείας και εκτελεί σεμινάρια για το πρόγραμμα της Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΙΕΚ. 

Σκοπός των μαθημάτων η ουσιαστική κατανόηση της ψυχολογίας και της ψυχικής υγείας. 

Εργαστήρι Ήχου, Ρυθμού, Μουσικής στο ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις

Το Κέντρο Ημέρας Off Club στα Εξάρχεια, σε συνεργασία με την Σύλβα Σαραφίδου προσφέρουν ομαδικό εβδομαδιαίο εργαστήρι βασισμένο στην μουσική. Στόχος είναι να προστεθεί μία ουσιώδης δραστηριότητα στην καθημερινότητα των μελών, στην οποία προάγεται το γνωστικό, το συναισθηματικό, το συμπεριφοριστικό και το σωματικό κομμάτι, και η οποία συνδέεται με τον Εαυτό. Κύριος σκοπός παραμένει η διασκέδαση και η πολυποίκιλη αλληλεπίδραση με ήχους και μουσικές. 

http://www.kethea.gr/

Multi Arts Προγράμματα για Παιδιά

Τα προγράμματα Multi Arts και η Σύλβα Σαραφίδου δομούν το πρόγραμμα 'Τεχνομπερδέματα' για παιδιά με ιδιαιτερότητες. Σκοπός η γνωστική εξάσκηση, η συναισθηματική έκφραση, η κοινωνικοποίηση- και η επαφή με τις τέχνες. 

Ταυτόχρονα, η Σύλβα εκτελεί ψυχοεκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσω τεχνών στις υπόλοιπες δράσεις των Multi Arts, όπως το Μουσικοκαλλιτεχνικό Εργαστηράκι, και τα Camps (Summer/ Christmas/ Easter).

http://www.multiartscamp.gr/ 

Ωδείο Πεντέλης Τουρναβίτη

Το Ωδείο Πεντέλης Τουρναβίτη σε συνεργασία με την Σύλβα Σαραφίδου προσφέρει Συμβουλευτική και Ψυχοεκπαίδευση για γονείς. Σκοπός είναι να έχουν οι γονείς την δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τα παιδιά (ιδιαίτερα σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση εκτός σχολείου) σε ένα ασφαλές περιβάλλον που προωθεί την ολιστική εκπαίδευση.  

http://odeiopentelis.com/

Όμιλος Tennis Βριλησσίων 

Η Σύλβα Σαραφίδου προσφέρει συνεδρίες Ψυχοεκπαίδευσης και Συμβουλευτικής  για γονείς στον τοπικό όμιλο τένις. Σκοπός η ενημέρωση των γονιών για θέματα που αφορούν τα παιδιά (ιδιαίτερα σε σχέση με τον αθλητισμό, το άγχος επίδοσης και τους αγώνες και τις εξωσχολικές δραστηριότητες) σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη για τον αθλητισμό, και κυρίως για τα παιδιά. 

 

http://www.tennis-vrilissia.gr/  

Συνεργάτες του Ideas

Αλίκη Τουρναβίτη

Η Αλίκη Τουρναβίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, αποφοιτώντας από το University of Derby. Επιπλέον, έχει σπουδές στην Μουσική και στην Μουσικοκινητική. Επαγγελματικά, εργάζεται με παιδιά από πολύ μικρή ηλικία. Τώρα είναι στέλεχος του Ωδείου Πεντέλης Τουρναβίτη, και δημιουργός των προγραμμάτων Multi Arts για παιδιά, όπου εκτελεί δράσεις με τέχνες για παιδιά, ημερίδες, και Camps (σε Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι). Η Αλίκη είναι Σύμβουλος Εκπαιδευτικός & Μουσικός του Ideas. Στο Ideas προσφέρει τις γνώσεις της για τα παιδιά, ανοίγοντας νέους δρόμους κατανόησης αυτών. Επιπλέον χαρίζει τις μουσικές της γνώσεις, και την μουσική της επιμέλεια, ενώ οι συνδυαστικές τις γνώσεις γύρω από τις τέχνες και τις κατασκευές προσφέρουν πάντοτε νέες ιδέες. Πάνω από όλα χαρίζει την εκπαιδευτική της ματιά, δίνοντας στο Ideas μία διαφορετική, μα απαραίτητα χροιά. Η Αλίκη λειτουργεί πάντοτε ως μία αστείρευτη πηγή ενέργειας, την οποία μεταδίδει στο Ideas κινητοποιώντας μας όλους, και γεμίζοντάς μας με χαμόγελο και κέφι! 

 (Αγαπημένη Φράση: 'Μέσα από το παιχνίδι, η εκπαίδευση έρχεται αβίαστα!') 

Νίκη Σταυριανού

Η Νίκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε σε τέσσερα έτη με άριστη βαθμολογία. Συνέχισε τις σπουδές τις στο Πανεπιστήμιο του Leeds, με τριετές Master στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, και πτυχιακή εργασία με έρευνα σε παρέμβαση κινηματογραφοθεραπείας. Το 2013-14 συνεργάστηκε εθελοντικά με το ΚΕΘΕΑ, και το 2015-16 ήταν εθελόντρια στην οργάνωση People in Action, με την οποία τώρα συνεργάζεται επαγγελματικά. Παράλληλα συνεργάζεται με τον οργανισμό Leeds Mind, όπου εκτελεί ατομικές συνεδρίες. Η Νίκη είναι Σύμβουλος Ψυχοθεραπεύτρια του Ideas. Στο Ideas προσφέρει στήριξη, και θεωρητική εμπειρία, πάντα με δημιουργικότητα και ευελιξία. Η Νίκη είναι ένα ουσιαστικά θετικό άτομο, με αξεπέραστες διαπροσωπικές δεξιότητες.

 

Ευαγγελία Γκέγκα

Η Εύα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Είναι Κοινωνική Λειτουργός-Ειδική παιδαγωγός. Διαθέτει εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εκπαιδευτεί στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο ψυχικής υγείας «Συνείδηση». Είναι εξουσιοδοτημένη συνεργάτης του Α΄τεστ- ανιχνευτική δοκιμασία σχολικής ετοιμότητας για παιδιά νηπιαγωγείου και παρέχει τεστ αξιολόγησης και διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών. Επιπλέον ασχολείται με την εκπαίδευση και την ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση για θέματα ψυχικής υγείας μέσω δράσεων και ομιλιών. Η Εύα είναι επιστημονική συνεργάτης του Ideas. Στο Ideas προσφέρει τις πολυποίκιλες γνώσεις τις και την αγάπη της για το παιδί και το επάγγελμα.

(Αγαπημένη Φράση: ' Μην αφήσεις αυτά που δεν μπορείς να κάνεις να σε εμποδίσουν να κάνεις αυτά που μπορείς') 

Στράτος Κουτσοστάθης

Ο Στράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Σπούδασε Φυσικοθεραπεία με εξειδίκευση στην κινησιολογία, και Νοσηλευτική στο Aegean, ΙΕΚ Όμηρος από όπου αποφοίτησε το 2009 και 2011 αντίστοιχα. Έχει ολοκληρώσει πρακτική άσκηση ως β. νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Γεννηματά (στην β' Παθολογική), και έχει εργαστεί ως β. φυσικοθεραπευτής στον Ε.Ο.Τ. Αιδηψού. Είναι εκπαιδευμένος Διασώστης καθώς και Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών, με πιστοποίηση από την Rescue Training International. Από το 2013 εργάζεται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος, από το 2015 είναι Υπεύθυνος Νοσηλευτής της μονάδας Άρτ Παλάς, και από το 2016 είναι Αναπληρωτής ΠροϊστάμενοςΟ Στράτος είναι ο Σύμβουλος Νοσηλευτής & Υπεύθυνος Πρώτων Βοηθειών του Ideas. Στο Ideas προσφέρει την  γνώση και την εμπειρία του σε ζητήματα υγείας (νοσηλευτικής και ιατρικής φύσης). Επιπλέον ενημερώνει τα μέλη του Ideas για θέματα ασφάλειας και για τις πρώτες βοήθειες. Πάνω από όλα χαρίζει την επιθυμία του για φροντίδα ουσίας, που χαρακτηρίζεται από σεβασμό, πραγματική οικειότητα, και ενδιαφέρον για την μοναδικότητα του ατόμου. Ο Στράτος χαρακτηρίζεται από ένα αδιάκοπο χαμόγελο το οποίο μεταδίδει ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.​

(Αγαπημένη Φράση: 'Σε όλους απαιτείται να δίνουμε τον σεβασμό που εμείς απαιτούμε')

Αλέξανδρος Αδαμίδης

Ο Αλέξανδρος Αδαμίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1987. Σπούδασε στην σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έργα του έχουν εκτεθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ονάση, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τέρνη, Ιταλία. Επιπλέον έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογές σε όλο τον κόσμο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ο Αλέξανδρος είναι ο Art Director του Ideas. Στο Ideas προσφέρει την εικαστική του ματιά, και είναι υπεύθυνος για το καλλιτεχνικό κομμάτι. Κυρίως, χαρίζει την αγάπη του για την τέχνη, μέσα από προσβάσιμους τρόπους έκφρασης, και συμμετέχει στην ιδεολογία του Ideas, που χαρακτηρίζεται από αγάπη για το επάγγελμα, και πάνω από όλα, σεβασμό και αγάπη για τον άνθρωπο! Είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης και μία αδιάκοπη πηγή έμπνευσης. 

(Αγαπημένη Φράση: 'You Can Be You')

 • Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Instagram
 • Pinterest Social Icon
 • Blogger Social Icon
 • Google+ Social Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black Pinterest Icon
 • Black Instagram Icon