Συνεργασίες του Ideas, με εκπαιδευτικά και κλινικά πλαίσια.

Νευροψυχολογική Παρέμβαση για την Άνοια σε Μονάδες Φροντίδας

Η Σύλβα Σαραφίδου εκτελεί Θεραπευτικές Ομαδικές και Ατομικές Δράσεις με την χρήση τεχνών σε ενοίκους των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Iasis Group Care (Αγία Παρασκευή), Ευζωίας- Μέλαθρον, Rodi Care και Μαρέπη, που φιλοξενούν άτομα με άνοια και παρόμοιες νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Σκοπός είναι η εστίαση σε όλες τις διαφορετικές πτυχές του εαυτού, για την επιβράδυνση της προόδου της νόσου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής. 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Η Σύλβα Σαραφίδου διδάσκει μαθήματα Ψυχολογίας στους κλάδους Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικών και Εργοθεραπείας και εκτελεί σεμινάρια για το πρόγραμμα της Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΙΕΚ. 

Σκοπός των μαθημάτων η ουσιαστική κατανόηση της ψυχολογίας και της ψυχικής υγείας. 

Εργαστήρι Ήχου, Ρυθμού, Μουσικής στο ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις

Το Κέντρο Ημέρας Off Club στα Εξάρχεια, σε συνεργασία με την Σύλβα Σαραφίδου προσφέρουν ομαδικό εβδομαδιαίο εργαστήρι βασισμένο στην μουσική. Στόχος είναι να προστεθεί μία ουσιώδης δραστηριότητα στην καθημερινότητα των μελών, στην οποία προάγεται το γνωστικό, το συναισθηματικό, το συμπεριφοριστικό και το σωματικό κομμάτι, και η οποία συνδέεται με τον Εαυτό. Κύριος σκοπός παραμένει η διασκέδαση και η πολυποίκιλη αλληλεπίδραση με ήχους και μουσικές. 

Κάθε Τρίτη, στις 12.00- 14.00

http://www.kethea.gr/

Multi Arts Προγράμματα για Παιδιά

Τα προγράμματα Multi Arts της εκπαιδευτικού Αλίκης Τουρναβίτη δομούν σε συνεργασία με την Σύλβα Σαραφίδου το εβδομαδιαίο πρόγραμμα 'Τεχνομπερδέματα'. Στόχος είναι η δημιουργικότητα, ενώ υπο-στόχοι συμπεριλαμβάνουν την γνωστική εξάσκηση, την συναισθηματική εξομάλυνση, την αισθητηριακή ολοκλήρωση, οι εναλλακτικοί τρόποι σκέψης, και πάνω από όλα η διασκεδαστική διάδραση με τις τέχνες!

 

Ταυτόχρονα, η Σύλβα Σαραφίδου εκτελεί Ψυχοεκπαιδευτικές Δραστηριότητες μέσω τεχνών για το Μουσικό- Καλλιτεχνικό Εργαστηράκι, και τα Summer/ Christmas/ Easter Camp των προγραμμάτων Multi- Arts. Στόχοι είναι η εκπαίδευση των παιδιών γύρω από θέματα Ψυχολογίας (όπως την αποδοχή της διαφορετικότητας), μέσα από παιχνίδια και αλληλεπίδραση με τις τέχνες. 

http://www.multiartscamp.gr/ 

Ωδείο Πεντέλης Τουρναβίτη

Το Ωδείο Πεντέλης Τουρναβίτη σε συνεργασία με την Σύλβα Σαραφίδου προσφέρει Συμβουλευτική και Ψυχοεκπαίδευση για γονείς. Σκοπός είναι να έχουν οι γονείς την δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τα παιδιά (ιδιαίτερα σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση εκτός σχολείου) σε ένα ασφαλές περιβάλλον που προωθεί την ολιστική εκπαίδευση.  

http://odeiopentelis.com/

Όμιλος Tennis Βριλησσίων 

Η Σύλβα Σαραφίδου προσφέρει συνεδρίες Ψυχοεκπαίδευσης και Συμβουλευτικής  για γονείς στον τοπικό όμιλο τένις. Σκοπός η ενημέρωση των γονιών για θέματα που αφορούν τα παιδιά (ιδιαίτερα σε σχέση με τον αθλητισμό, το άγχος επίδοσης και τους αγώνες και τις εξωσχολικές δραστηριότητες) σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη για τον αθλητισμό, και κυρίως για τα παιδιά. 

 

http://www.tennis-vrilissia.gr/  

Ομαδικά Εργαστήρια Μουσικοθεραπείας και Μουσικοκινητικής στο Θεραπευτήριο Λυράκου

Η Σύλβα Σαραφίδου διεξάγει Ομαδικά Εργαστήρια Μουσικοθεραπείας και Μουσικοκινητικής στην Κλινική Λυράκου (Λεωφόρος Αγίου Σίλα 7, Μελίσσια). Τα εργαστήρια απευθύνονται σε χρόνιους ασθενείς, οξέα περιστατικά, άτομα σε απεξάρτηση, και άτομα με άνοια. 

Κύριος στόχος των ομάδων η βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών, μέσα από μία εστίαση στον Εαυτό, πάντα με την χρήση του ήχου, του ρυθμού, της μουσικής και της κίνησης, ως ερεθίσματα.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon