Συνεργασίες

Νευροψυχολογική Παρέμβαση μέσω Τεχνών σε Κλινικά Πλαίσια

Η Σύλβα Σαραφίδου εκτελεί δομημένη και εξατομικευμένη παρέμβαση για κλινικούς πληθυσμούς, βασισμένη στην ερευνητική της πορεία. Η παρέμβαση χρησιμοποιεί όλες τις τέχνες ως ερέθισμα, στοχεύοντας σε γνωστική εξάσκηση, συναισθηματική έκφραση, συμπεριφοριστική εξομάλυνση, και πάνω από όλα στην ενδυνάμωση του αισθήματος εαυτού και βελτίωσης της ποιότητας ζωής, ενώ περιλαμβάνει ομαδικές και ατομικές συνεδρίες, ψυχοκοινωνικές δράσεις, αξιολογήσεις, και ψυχοεκπαίδευση.

Η παρέμβαση έχει εκτελεστεί σε ψυχιατρικό πληθυσμό στο Θεραπευτήριο Λυράκου, και σε άτομα με νευρολογικές παθήσεις και άνοιες στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Μαρέπη και Rodi Care. 

Στο παρόν, η παρέμβαση εκτελείται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Ευζωίας- Μέλαθρον και Iasis Group Care, για άτομα με άνοια και παρόμοιες νευροψυχιατρικές παθήσεις. 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Η Σύλβα Σαραφίδου έχει διδάξει μαθήματα Ψυχολογίας στους κλάδους Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικών και Εργοθεραπείας και εκτελεί σεμινάρια για το πρόγραμμα της Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΙΕΚ. 

Σκοπός των μαθημάτων η ουσιαστική κατανόηση της ψυχολογίας και της ψυχικής υγείας. 

Εργαστήρι Ήχου, Ρυθμού, Μουσικής στο ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις

Το Κέντρο Ημέρας Off Club στα Εξάρχεια, σε συνεργασία με την Σύλβα Σαραφίδου προσφέρουν ομαδικό εβδομαδιαίο εργαστήρι βασισμένο στην μουσική. Στόχος είναι να προστεθεί μία ουσιώδης δραστηριότητα στην καθημερινότητα των μελών, στην οποία προάγεται το γνωστικό, το συναισθηματικό, το συμπεριφοριστικό και το σωματικό κομμάτι, και η οποία συνδέεται με τον Εαυτό. Κύριος σκοπός παραμένει η διασκέδαση και η πολυποίκιλη αλληλεπίδραση με ήχους και μουσικές. 

http://www.kethea.gr/

Multi Arts Προγράμματα για Παιδιά

Τα προγράμματα Multi Arts και η Σύλβα Σαραφίδου δομούν το πρόγραμμα 'Τεχνομπερδέματα' για παιδιά με ιδιαιτερότητες. Σκοπός η γνωστική εξάσκηση, η συναισθηματική έκφραση, η κοινωνικοποίηση- και η επαφή με τις τέχνες. 

Ταυτόχρονα, η Σύλβα εκτελεί ψυχοεκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσω τεχνών στις υπόλοιπες δράσεις των Multi Arts, όπως το Μουσικοκαλλιτεχνικό Εργαστηράκι, και τα Camps (Summer/ Christmas/ Easter).

http://www.multiartscamp.gr/ 

Ωδείο Πεντέλης Τουρναβίτη

Το Ωδείο Πεντέλης Τουρναβίτη σε συνεργασία με την Σύλβα Σαραφίδου προσφέρει Συμβουλευτική και Ψυχοεκπαίδευση για γονείς. Σκοπός είναι να έχουν οι γονείς την δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τα παιδιά (ιδιαίτερα σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση εκτός σχολείου) σε ένα ασφαλές περιβάλλον που προωθεί την ολιστική εκπαίδευση.  

http://odeiopentelis.com/

Όμιλος Tennis Βριλησσίων 

Η Σύλβα Σαραφίδου προσφέρει συνεδρίες Ψυχοεκπαίδευσης και Συμβουλευτικής  για γονείς στον τοπικό όμιλο τένις. Σκοπός η ενημέρωση των γονιών για θέματα που αφορούν τα παιδιά (ιδιαίτερα σε σχέση με τον αθλητισμό, το άγχος επίδοσης και τους αγώνες και τις εξωσχολικές δραστηριότητες) σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη για τον αθλητισμό, και κυρίως για τα παιδιά. 

 

http://www.tennis-vrilissia.gr/  

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon