Σύλβα Σαραφίδου

Η Σύλβα Σαραφίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Σπούδασε στο Deree, The American College of Greece, Ψυχολογία (major) και Ιστορία Τέχνης (minor). Έπειτα ολοκλήρωσε MSc στο King's College London, στις Νευροεπιστήμες και Ψυχολογία της Ψυχικής Υγείας παρακολουθώντας παράλληλα διετές πρόγραμμα σε Θεολογικές και Πολιτισμικές Σπουδές το οποίο της χάρισε τον τίτλο Associate of King's, και ολοκληρώθηκε με Leathes Prize. Έχει ειδικευτεί στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και την Εκφραστική Θεραπεία Τεχνών, την Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Θεραπεία, την Εργοθεραπεία και το Art Therapy Life Coaching. 

 

Έχει ολοκληρώσει πρακτική άσκηση για δυόμιση έτη στην ψυχιατρική κλινική Ψυχική Δομή, σε τρεις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (Άκτιος, Άκτιος Αρτ Παλάς και Άκτιος Οδηγός), και στο ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις (στο Off Club Εξαρχείων), ενώ έχει υπάρξει εθελόντρια για το Κέντρου Ειδικών Ατόμων Χαρά, και την Εταιρία Αλτσχάιμερ. 

Επαγγελματικά, έχει συνεργαστεί με πληθώρα κλινικών και εκπαιδευτικών πλαισίων. Στο παρόν, συνεργάζεται με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Ευζωίας- Μέλαθρον και Iasis Group Care (με παρέμβαση για την άνοια και για φροντιστές), και με τα προγράμματα για παιδιά Multi Arts, ενώ διατηρεί το ιδιωτικό γραφείο Ideas όπου διεξάγονται ομαδικές και ατομικές συνεδρίες, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ψυχοκοινωνικές δράσεις.  

Από το 2019 η Σύλβα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Bangor, ερευνώντας τον Εαυτό και την Ποιότητα Ζωής στην άνοια και παρόμοιες παθήσεις μέσα από μία παρέμβαση δομημένη από την ίδια, αντλώντας από όλες τις τέχνες.

 

Η Σύλβα είναι μέλος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών και του International Expressive Arts Therapies Association, ενώ τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τα εικαστικά, την μουσική, και το γράψιμο ερασιτεχνικά.  

Η Σύλβα είναι η ιδρύτρια του Ideas.

"Enjoy

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon