ΔΡΑΣΕΙΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022.jpg

Παγκόσμιος Μήνας Αλτσχάιμερ 2022

 

Αξιολόγηση Μνήμης, Ενημέρωση, Συμβουλευτική

ΔΩΡΕΑΝ

 

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στοχεύοντας στην ενημέρωση, την πρόληψη και την διαχείριση- έγκυρα και έγκαιρα, ολόκληρο τον Σεπτέμβριο, προσφέρονται δωρεάν υπηρεσίες αξιολόγησης μνήμης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής.

Η αξιολόγηση, εξετάζει ολιστικά πτυχές της μνήμης και άλλων γνωστικών λειτουργιών ή παραγόντων επιρροής, ώστε να αναγνωριστούν συμπτώματα ή πάθηση. Σύντομη, έγκυρη, μη- παρεμβατική, και πολύ πιο εύκολη από όσο φανταζόμαστε. Ιδανικό μέτρο πρόληψης- συστήνεται ιδιαίτερα σε άτομα άνω των 55, όσους πρόσφατα εγκατέλειψαν την εργασία τους, εάν έχουν παρατηρηθεί συμπτώματα ή δυσκολίες ή εάν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.

Η ενημέρωση αναφέρεται σε ολοκληρωμένη πληροφόρηση και κατάρτιση σχετικά με (α) μεθόδους πρόληψης, τρόπους διατήρησης της υγείας του εγκεφάλου και των λειτουργιών του και ενίσχυση της μνήμης, διασφαλίζοντας έτσι λειτουργικό γήρας, (β) την πάθηση, τρόπους υποστήριξης του ατόμου ή επίλυσης προβλημάτων, κατευθύνσεις αντιμετώπισης (γ) τεχνικές κατάλληλης ανακοίνωσης σε μικρά παιδιά, ή τον σύντροφο του πάσχοντα, και διαχείρισης των ίδιων και των σχέσεων με τον πάσχοντα.

Η Συμβουλευτική αναφέρεται στο ψυχοκοινωνικό αντίκτυπο και την διαχείριση/ επίλυση αυτού. Επίκεντρο είναι ο φροντιστής (ή πρώην φροντιστής), που δύναται να θέσει ζητήματα τόσο πρακτικά, όσο και συναισθηματικά, για τα οποία κατόπιν σχετικής ανάπτυξης, θα βρεθούν εναλλακτικές, ή θα δοθούν κατευθύνσεις λύσεων.

 

Η διαδικασία διεξάγεται με σεβασμό, απόλυτη εχεμύθεια και ανωνυμία, ενώ έχει ληφθεί κάθε μέτρο για την προστασία της υγείας.

Δυνατότητα Διεξαγωγής στα Αγγλικά.

Διάρκεια από 20 έως 45 λεπτά.

Σε πρωινό και απογευματινό ωράριο.

Διά ζώσης ή Διαδικτυακά.

Με ραντεβού.

Επιστημονικά Συνέδρια

Global Experts Meeting on Psychiatry and Mental Health
Pulsus Conference Group - Rome, 23-24 July 2018
Moderator of the Conference & Speaker


'Life Quality and the Self: A Person Centered Case Study of Alzheimer's Disease'
Sylva Sarafidou

Mental Health and Neurology
Bangkok, Thailand, 18- 19 September 2019

'Life Quality and the Self in Severe Dementia: An Intervention'
Sylva Sarafidou

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer & 3ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων

Θεσσαλονίκη, 14-17 Φεβρουαρίου 2019 

-Ομιλία

'Ο Εαυτός στην Άνοια: Μία Μελέτη Περίπτωσης Συσχετισμένη με την Ποιότητα Ζωής'

Ψυχοκοινωνικές Δράσεις

'Αλτσχάιμερ: Νόσος και Αντιμετώπιση'
Σύλβα Σαραφίδου


Ενημερωτική Ομιλία
Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών - 24/11/17, Βριλήσσια

Book Party 

'Ιδέες: Δραστηριότητες για την Άνοια'

16/11/19, Βριλήσσια

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Stay (Θέτιδος 3, Βριλήσσια) έγινε το Book Party για το βιβλίο 'Ιδέες: Δραστηριότητες για την Άνοια' της Σύλβας Σαραφίδου.

Το βιβλίο απευθύνεται σε ειδικούς υγείας και ψυχικής υγείας και φροντιστές, και πραγματεύεται την πολυεπίπεδη κατανόηση της άνοιας, συμβουλές για αλληλεπίδραση πάσχοντες, πιθανά ζητήματα και τρόποι δραστηριοποίησης στο σπίτι, και περιλαμβάνει 253 δραστηριότητες διαφόρων κατηγοριών για άτομα όλων των σταδίων.

Το Book Party τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικά πρόσωπα του χώρου της ψυχικής υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Σεπτέμβρης- Παγκόσμιος Μήνας Αλτσχάιμερ 2018 & 2019 & 2020 & 2021 

Δωρεάν Δράσεις & Υπηρεσίες

Τεστ μνήμης.jpg
ΤΕΣΤ 2020.jpg
Σεπτέμβριος 2021.jpg
logo1.png